fredag 4. juni 2010

Rettigheter for barn med funksjonsnedsettelse

Rettigheter

Hvorfor er det så viktig med rettigheter til barn med funksjonsnedsettelser? Og hvilke rettigheter finnes for disse barna? 



Hvorfor er det så viktig med mange og gode rettigheter for barn med
funksjonsnedsettelse og deres foreldre?

Gode rettigheter for barn med nedsatt funksjonsevne gjør hverdagen enklere for hele familie. En av foreldrene kan få muligheten til å følge opp barnet. Rettigheter kan bidra til å lette på den økonmiske belastningen det kan være å ha et barn med nedsatt funksjonsevne. Noen ganger har rettighetene enda større betydning: En rettighet kan bidra til at barnet får muligheten til å utvikle seg. Fravær av slike rettigheter som omhandler oppfølgning, stimulering og utvikling kan få katastrofale følger for barnet.   


Hvilke rettigheter finnes for barn med nedsatt funksjonsevne?

Helsedirektoratet har utarbeidet et hefte om rettighetene til barn og unge med nedsatt funksjonsevne. 

http://www.helsedirektoratet.no/vp/multimedia/archive/00004/Barn_og_unge_med_neds_4330a.pdf


Min vurdering av heftet

Heftet gir et godt innblikk i hvilke rettigheter som finnes for barn med nedsatt funksjonsevne. Heftet inneholder en oppdiktet historie om Gina som har en alvorlig funksjonsnedsettelse. Jeg leser denne historien som reklame for velferds-Norge. Det er langt i fra teori til praksis.

Heftet drøfter ingen av manglene i lovverket. Enda verre enn dette er fremstillingen av at det norske rettighetssystemet fungerer knirkefritt.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar